| Ushqyerja e bletëve me shërbet sheqeri | |
|
+22Horizonti Plus Izet Mustafa Lipjani skuqi g bajgora3 Alfred Cena ruzhdi Bletari i Vjeter prishtinasi Artan misin gezim Baki Gezim Halimi ziko zikoi Fatmir Latifi avni selmanaj nezir nitaj rraha gafurrarifi bajrams Valon Mustafi 26 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
prishtinasi Anëtarë i plotë

Zgjua (koshere) : lr
 | Titulli: Re: Ushqyerja e bletëve me shërbet sheqeri 27.04.14 23:05 | |
| Pershendteje , kam nje pytje po nuk gjeta tema qe esht per pytje te ndryshme,kam vrejt se ne koshere po ndodh largimi i brumbujve , mund te me tregon se per qfar arse po ndodh kjo edhe nje pytje tjeter ,a eshte me mir qe te roi bleta e ne qershor te bej edhe ndarje te reja artificiale apo si mund te me nndihmoj me ndonje praktiuk te till rreth rritjes se numrit te koshereve , ju falkeminderit per kohen qe do ndani per pergjigjie | |
|
 | |
Horizonti Plus Anëtarë i ri

Zgjua (koshere) : 10
 | |
 | |
prishtinasi Anëtarë i plotë

Zgjua (koshere) : lr
 | Titulli: Re: Ushqyerja e bletëve me shërbet sheqeri 28.04.14 11:51 | |
| Pershendteje , kam nje pytje po nuk gjeta tema qe esht per pytje te ndryshme,kam vrejt se ne koshere po ndodh largimi i brumbujve , mund te me tregon se per qfar arse po ndodh kjo edhe nje pytje tjeter ,a eshte me mir qe te roi bleta e ne qershor te bej edhe ndarje te reja artificiale apo si mund te me nndihmoj me ndonje praktiuk te till rreth rritjes se numrit te koshereve , ju falkeminderit per kohen qe do ndani per pergjigjie
| |
|
 | |
misin Anëtarë i ri

| Titulli: Re: Ushqyerja e bletëve me shërbet sheqeri 05.05.14 23:42 | |
| artan ne vjesht ikampas 4koshere kam veprue qysh me ketrege ti 2koshere ikam bashke e2jo mirpo nemars qato qe bashkva kan vetm pjell mashki kto dyja jn mir tash me1mmaj ktodyja ikan 1orama meblet dhe nga5rama pjell jakamqit katin edyt potepys ameyshqye ajo dhe qsaj memashqi qka mibe tefala nga misini | |
|
 | |
misin Anëtarë i ri

| Titulli: Re: Ushqyerja e bletëve me shërbet sheqeri 05.05.14 23:47 | |
| | |
|
 | |
xhavid Anëtarë i ri

Zgjua (koshere) : LR
 | Titulli: Re: Ushqyerja e bletëve me shërbet sheqeri 06.02.16 20:06 | |
| Pershendetje ngaqe jam I ri ne fushen e bletaris do doja te dija ne cilet muaj duhet ti udhqej bletet me sherbet dhe kur me pogace? | |
|
 | |
Valon Mustafi Administrator

Zgjua (koshere) : DNM (Deutsche Normal Maß)
 | Titulli: Re: Ushqyerja e bletëve me shërbet sheqeri 25.03.16 9:04 | |
| - maksim duro konispol shkruajti:
- pershendetje valon...
suksese te metejshme ne bletari! desha te te pyes ,momentalisht duhet ti ushqej bletet,nese po sa here ne jave,dhe sa ushqim tiu hedh,sejciles,jam ne jug te shqiperise...konuspol...dhe nese ju hedh...gjer ne ca muaji duhet me ju hedh...flm...respekte 
Peshendetje, ushqyerja e bleteve ka dy synime kryesore: njeri eshte plotesimi i rezervave te ushqimit dhe i dyti eshte stimulimi I shoqerise. Nese shoqerite qe ke jane roje te vjetshme dhe shoqeri me numer jo te mjaftueshem bletesh po me ama te reja dhe cilesore dhe prrurje te mjaftueshme poleni, atehere do te keshilloje ti stimulosh keto shoqeri me sherbet edhe ate ne raport 1:1 (uje:sheqer) cdo dite nga 200-250mL ose cdo te dyten dite me nga 400-500mL. Shoqerite e forta qe kane rezerva ze mjaftueshme ushqimi s#kane nevoje te stimulohen. Kujdes! Bletet nuk guxojne te ushqehen me sherbet ne kohe te mjalteprrurjes; ushyerja duhet te nderpritet minimum 2 jave para saje. | |
|
 | |
maksim duro konispol Anëtarë i ri

Zgjua (koshere) : prodhimi elbasanit
 | Titulli: Re: Ushqyerja e bletëve me shërbet sheqeri 25.03.16 9:19 | |
| shoqerite...13 nga 17 qe kam jane te vjetshme...memat jane te reja ...sa per cilesore sdi cte them,sepse nuk i kam blere por kur i ndava vjet nga njera qe ishte,ose un kojtoja se eshte me e mire ,meqe vjet ishte pnellore dhe punoi sukseshem,una u vendosa nganje meme te re te pa fekunduar,,nga kjo e siperpermendura dhe ato i pranuan sukseshem......ne keto kohe nje shoqeri me 4-5korniza mize ...eshte keq,mjaftushem apo mire ?...flm per kohen e kushtuar | |
|
 | |
bledi Anëtarë i ri

| Titulli: Re: Ushqyerja e bletëve me shërbet sheqeri 18.07.16 15:05 | |
| Pershendetje. Kontrollova bletet dhe pashe qe kishte sasi shume te madhe te sherbetit ne korrniza te cilin e kishin depozituar bletet por ishte zvogeluar gjithashtu edhe hapsira ku mema te vendosi pjelljen koj gje me friksoi prandaj kush mund te me tregoi dicka se cfar mund te bej apo nuk ka ndonje problem kjo gje.Ju lutem te me pergjigjet dikush sa me shpejte . | |
|
 | |
maksim duro konispol Anëtarë i ri

Zgjua (koshere) : prodhimi elbasanit
 | Titulli: Re: Ushqyerja e bletëve me shërbet sheqeri 18.07.16 21:07 | |
| une per vete,do veproja keshtu: nqs do kisha korrnize boshe do ta nderroja ,dmth heq nje plot dhe vendos nje boshe , po qe se ka ndonje nga kosheret e tjera ,ndonje korniz bosh mund te besh nderrim .ose varianti trete,shkund nje nga korrnizat qe jane me mjalt...klm
| |
|
 | |
bledi Anëtarë i ri

| Titulli: Re: Ushqyerja e bletëve me shërbet sheqeri 19.07.16 7:40 | |
| Faleminderit shume maksim. Po nese u fendos korrniza te pa punuara ka ndonje problem? | |
|
 | |
poreci49 Anëtarë i plotë

Zgjua (koshere) : 20 Dadan10 Korniza + 12 Korniza (Buckfast-Primorsky)+ Anatoliene
 | Titulli: Re: Ushqyerja e bletëve me shërbet sheqeri 20.03.17 23:22 | |
| - bledi shkruajti:
- Faleminderit shume maksim.
Po nese u fendos korrniza te pa punuara ka ndonje problem? Nuk ka asnjë problem. Në pranverë duhen zëvëndësuar kornizat me dylle të vjetër,duke vënë korniza të pa punuara se mbas muajit të qershorit zor se bëjnë shumë dyllë. | |
|
 | |
Sponsored content
 | Titulli: Re: Ushqyerja e bletëve me shërbet sheqeri  | |
| |
|
 | |
| Ushqyerja e bletëve me shërbet sheqeri | |
|